Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Масло от черен кимион, Индия,Здравница 100 мл

  • Продукт на: Zdravnitza

 Задайте въпрос 

16.50лв.

Добави към кошницата:
Маслото от черен кимион (Nigella Sativa) е 100% студено пресовано, нерафинирано без добавкаи или вредни вещества. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Растението има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина. Маслото от черен кимион стимулира освобождаването на хормона на растежа и синтеза на колаген. То има болкоуспокояващи, противовъзпалителни, антиоксидантни, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиалергични, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антиканцерогенни, антидиабетични, диуретични и други свойства.
Употреба: За общо укрепване на организма: Приема се 1 ч.л. (или 1 с.л. в случай, че теглото ви е по-голямо) 2 пъти дневно, сутрин преди хранене, вечер следхранене. Ефектът от маслото от черен кимион на Здравница се усеща след най-малко едноседмичен, редовен прием. Продължителност на прием: 1-2 месеца годишно. Този начин на прием на маслото от черен кимион на Здравница успешно се прилага и в борбата с хипертонията, понижава холестерола, предпазва и забавя разрушителната оксидация на клетките, неутрализира свободните радикали и др. За нервни неразположения, стрес или безсъние: Към една чаша горещ чай (маточина, мента, глог или мащерка) се добавя 1 ч.л. масло от черен кимион на Здравница. Продължителност на прием: до изчезване на неразположението. За главоболие, мигрена или световъртеж: 1 ч.л. масло от черен кимион на Здравница се задържа под езика в продължение на 2-4 мин. Може да повтаряте процедурата сутрин и вечер. Да не се превишава указаната доза! Продължителност на прием: до изчезване на неразположението. За астма, бронхити и кашлица: Сутрин, обед и вечер се приема по 1 с.л. от маслото от черен кимион на Здравница, заедно с чаша топла или хладка вода. Приема се преди и след хранене. Продължителност на прием: до изчезване на неразположението. За псориазис: В зависимост от фазата на псориазиса се приема по 2-3 ч.л. дневено, при по-упорити случаи до 4 ч.л. дневно. Маслото се приема сутрин и вечер преди хранене. Продължителност на прием: в зависимост от индивидуалното състояние - от 3 до 6 месеца. При ревматизъм, артрит, наранявания и болки в кръста и гърба. Подължителност на прием: до изчезване на неразположението.
Масаж с масло от черен кимион на цялото тяло действа при отпадналост, високо кръвно налягане, нервно напрежение, безсъние, всякакъв вид болки, мигрена и главоболие, нервен стомах, вяло кръвообръщение, интоксикация, дисбактериоза, целулит и излишно тегло.
Противопоказания: Да не се употребява по време на бременност. Да не се употребява от хора с присаздени органи или поставени чужди тела (напр. байпас), поради опасност от отхвърляне!
Опаковка: 100 мл.

Продуктът е добавен в каталога на четвъртък 27 октомври, 2011.

Copyright © ЕТ Стефан Баев