Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Макадамия масло + раст. витамин Е

  • Продукт на: CBN Laboratories Ltd.

 Задайте въпрос 

6.00лв.

Добави към кошницата:
Маслото от плодовете на Макадамия съдържа 80% ненаситени мастни киселини и растителни триглицериди. Важна характеристика на това масло е високото съдържание на палмитолеиновата киселина (16 - 24%), което е уникално за растителните масла и го превръща в масло, което спомага за окисляването на клетките. Това антивъзрастово действие е една от основните причини за неговото използване. Характерно за него е бързото му попиване в кожата. Съставът от мастни киселини в маслото от плодове на макадамия е аналогичен на състава на човешкия себум. Повърхността на кожата е покрита с липиди (себум), секретирани от мастните жлези. Липидите в епидермиса предпазват кожата от дехидратация и външни влияния. Количеството на себума значително се променя с възрастта. При жените то достига своя максимум към 20 годишна възраст и значително намалява с увеличаване на възрастта. Освен количеството на отделения себум се променя и съставът му. Тъй като съставът на маслото от плодове на макадамия е аналогичен на състава на човешкия себум на младата кожа, то спомага за набавянето на ценната палмитолеинова киселина и по този начин запазва кожата здрава. Олеиновата киселина засилва проникването на другите активни компоненти в кожата и така засилва техния ефект. Маслото от макадамия е с възстановително действие след слънчеви изгаряния. То регулира съдържанието на влага и липиди, подхранва и изглажда кожата. Маслото от макадамия подхранва косата по цялата дължина, укрепва я и и придава блясък. Леката консиситенция осигурява бързо "усвояване" на маслото, което повишава неговата използваемост. Натурален витамин Е е един от най-мощните антиоксиданти, който предпазва клетките от замърсяването, стреса и свободните радикали. Той предотвратява пероксидацията на мазнините и така защитава клетъчната мембрана.Намалява трансепидермалната загуба на вода от кожата и подсилва бариерните и функции. Защитава клетките от вредното въздействие на UVA лъчите. Витамин Е има и противовъзпалителни свойства, които успокояват раздразненията и поддържат кожата в добро състояние. Натуралният (от естествен растителен източник) витамин Е е по-лесно усвоим и биологично по-активен от синтетичната му форма. Добавен към маслото той го предпазва от пероксидация и удължава срока му на годност.
Начин на употреба:За масаж на лицето, шията и деколтето, както и на цялото тяло. Като съставна част на различни козметични продукти.
Съдържание: Натурално масло от Макадамия с гарантирани произход и качество. Не съдържа консерванти.
Състав: /INCI/ Macadamia Integrifolia Seed Oil, Tocopherol
Опаковка: стъклен флакон 30 мл, опакован в защитна атмосфера.
Съхранение: при температура 5-25 °С, защитено от пряка слънчева светлина. Препоръчително е маслото да се употреби до три месеца след отваряне на опаковката. Най-добър до: виж опаковката.

Продуктът е добавен в каталога на четвъртък 28 май, 2009.

Copyright © ЕТ Стефан Баев