Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Масло от пшеничен зародиш с витамини Етерика

  • Продукт на: Eterica Ltd

 Задайте въпрос 

5.80лв.

 Изчерпано 
Маслото от пшеничен зародиш се получава при студено пресоване на кълновете, без последващо рафиниране. То е едно от най-тлъстите масла. Съдържа: витамин Е (алфа-токоферол), зародишен лецитин, метионин, микроелементи. Това го прави незаменима част в смесите за лечение на много сухата и мазна кожа, в смесите за коса – за всеки тип коса, прави я еластична и здрава.
Приложение: За маслена баня: за всеки тип коса – 1 ден преди миене на косата, кожата на главата се намазва със затоплено на водна баня масло от пшенични зародиши. Косата се превързва с найлонова шапка и кърпа за 2 часа. Това подпомага изчистването на пърхота, космите престават да се чупят. След маслената баня косата се измива основно с неутрален или лечебен, подходящ за съответния тип коса, шампоан. За кожата: Зародишният лецитин и алфа-токоферолът предпазват клетките от токсичното действие на свободните радикали, т.е. играят роля на мощни актиоксиданти срещу стареенето на кожата. Повишават кожния тургор и имат противовъзпалителен ефект. Използва се като базисно масажно масло при много сухи коси и мазна кожа. Влиза в състава на композиции, насочени срещу образуването на стрии и отпускане на кожата.
Прием през устата: Много подходящо за деца – по 1-2 ч.л. дневно, защото нормализира обмяната на веществата, има дезинтоксиращ ефект, засилва здравината на мускулните влакна, съдовите стени и костите. Витамини А и D са регулатори на клетъчния растеж и повишават устойчивостта на кожата. Витамин F (линолова киселина) участва в изграждането на клетъчните мембрани, увеличава еластичността на косъма и здравината на ноктите. Нормализира функциите на мастните жлези. Витамин Е – мощен антиоксидант, има съдоразширяващ ефект.
Опаковка: 55 мл.

Продуктът е добавен в каталога на събота 21 февруари, 2009.

Copyright © ЕТ Стефан Баев