Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Пролакто Имуно Фитофарма

  • Продукт на: Phytopharma Ltd.

 Задайте въпрос 

18.00лв.

Добави към кошницата:
Пролакто Имуно подпомага храносмилателната и на имунната система, разграждането на лактозата и функциите на чревната микрофлора осигурявайки живи активни бактерии, каквито населяват чревната микрофлора на здрав човек. Продуктът има детоксикиращ ефект - спомага за прочистването на токсини от организма.
Състав: Слънчогледово масло; Желатин; Пребиотик: Инулин; Смес от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. helveticus; Lb. casei; Lb. plantarum; Lb. rhamnosus; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (mix Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis); Глицерин; Оцветител: Титаниев диоксид.
Инулинът е полизахарид, подпомагащ организма да се изчисти от шлаки и непреработена храна, допринася за укрепване на имунната система, спомага за нормализиране на нивата на кръвната захар, кръвното налягане и за намаляване на чернодробния холестерол и триглицеридите, допълнително повишава количеството на бифидо- и лактобактериите в червата и намалява количеството патогенни бактерии. Поради това може да се квалифицира като пребиотик. Пребиотиците са хранителни съставки, които не се смилат от червата, но стимулират определени бактерии в дебелото черво и така подобряват чувствително функцията му. Пробиотиците служат за възстановяване баланса на чревната флора и по този начин нормализират храносмилането и подобряват разграждането на лактозата.
Пробиотиците са млечнокисели лактобактерии и бифидобактерии - живи микроорганизми. Голяма част от бактериите с пробиотично действие се срещат в закваската на млечнокиселите продукти. Пробиотиците абсорбират патогени от дебелото черво и изнасят канцерогенните вещества с фекалиите още преди токсините да са започнали опасното си действие. Пробиотиците потискат развитието на бактерии, които произвеждат отрови и мутагени с канцерогенен ефект - например нитрозамините. Пробиотиците допринасят да се намали и концентрацията на холестерол в организма. Те увличат холестеролната молекула и бързо я насочват към дебелото черво, за да я изхвърлят. Така не позволяват лошият холестерол да премине чревната бариера и да попадне в кръвта. Пробиотиците възстановяват баланса на чревната флора, нормализират храносмилането. Повишават обема на изпражненията, улесняват редовното им изхвърляне, което е желателно веднъж на 24 часа. Други пробиотични бактерии пък ускоряват усвояването на калций от храната. И могат успешно да стимулират поддържането на добра костна плътност. Стимулиращо е и действието им и по отношение усвояването на магнезия. Пробиотиците подобряват разграждането на лактозата, като спомагат за производството на ензим лактаза, и затова са много полезни за хора, които имат проблеми с приема на прясно мляко.
Съдържание в една капсула: Инулин: 50 mg; Смес от живи млечнокисели микроорганизми: Lb. acidophilus; Lb. bulgaricus; Lb. helveticus; Lb. casei; Lb. plantarum; Lb. rhamnosus; Streptococcus thermophilus; Bifidobacterium sp. (mix Bif. longum; Bif. bifidum; Bif. infantis): не по- малко от 1.3 млрд CFU. Други съставки: Глицерин; Оцветител: Титаниев диоксид, Слънчогледово масло; Желатин.
Дозировка: За възрастни: По 1 капсула един или два пъти на ден след хранене. За деца над 2 години: По една капсула на ден след хранене.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца! Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!
Опаковка: Кутия с 3 блистера по 10 капсули и упътване за употреба.

Продуктът е добавен в каталога на сряда 31 декември, 2008.

Copyright © ЕТ Стефан Баев