Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Масло - стимулант за суха коса Етерика

  • Продукт на: Eterica Ltd

 Задайте въпрос 

5.10лв.

 Изчерпано 

Това е 100% наутрален продукт. Съдържа букет от етерични масла: роза, сантал, розмарин, смесени с натурални масла от пшенични зародиши, сусам, бадем, с вложени екстракти от маточина, шипка, зелен чай и добавки от бял восък, витамини А, Е, F и бета-каротен; UV-филтър, силикон.

Приложение и показания

 Сухата коса по принцип е рядкост. Тя най-често е тънка, фина, чуплива и трудно се поддава на моделиране. Такава може да стане и след третиране с неподходящи продукти – агресивни шампоани, които изсушават косъма, предизвикват сух пърхот, сърбеж и възпаление на кожата на скалпа. Косъмът губи своята здравина и еластичност, става чуплив, краищата се разцепват. Като цяло косата става трудна за стилизиране. На последно място се появява косопадът.

 С това масло косата се омекотява, става еластична и лесна за моделиране. То е подходящо за летния сезон. Сусамовото масло със своя балансиран състав и антиоксидантен ефект поглъща вредните UV-лъчи и предотвратява “дехидратирането” на косъма от слънцето. Бадемовото масло е богато на естествени витамини F (ненаситени мастни киселини) и заедно с маслото от пшенични зародиши (богато на фитохормони, зародишев лецитин и естествен витамин Е), двете масла подхранват космената луковица и подобряват структурата и външния вид на косъма.

 Българското розово масло влиза в най-качествените продукти за коса, маслото от розмарин е сред най-силните стимулатори на клетките и заедно със санталовото масло засилват регенерацията на клетките, като намаляват косопада. Растителните екстракти от маточина, шипка (богат на витамин С) и зелен чай улесняват стилизирането и поддържането на косата. Белият восък и силиконите “запечатват” цъфтящите краища, които са белег за дехидратиране на косъма. UV-филтърът в маслото за коса предпазва косъма от вредните UV-лъчи.

Начин на употреба

 Като “маслена баня” на принципа Hot oil – ефект – на водна баня се затопля минимално количество от маслото – 2-3 мл. Това масло се втрива в корените на косата и леко с върха на пръстите се масажира кожата на скалпа. След това е много важно да се нанесе достатъчно количество от маслото върху цялата дължина на косъма и особено във връхчетата. Поставя се найлонова шапка и хавлиена кърпа и се престоява минимум 2 часа. Косата не се измива, а се подсушава. Желателно е тази маслена баня да се прави поне 1 път седмично.

 За “цъфтящи краища” – минимално количество от маслото се втрива във връхчетата на косата и се увиват в алуминиево фолио. Престояват 2 часа и косата се измива с подходящ шампоан. Прави се 2 пъти седмично.

55 мл.


Продуктът е добавен в каталога на петък 07 ноември, 2008.

Посетителите които закупиха този продукт, закупиха също и...

Copyright © ЕТ Стефан Баев