Захаромер битов голям

  • Произведено от: Darin OOD

 Задайте въпрос 

12.00лв.

 Разпродадено
Този захаромер се използва за контрол на съдържанието на захар в гроздовия сок (мъстта) според относителната плътност по време на ферментационния процес и след това в производството на вино за да се изчисли колко захар да се прибави на към гроздовия сок.
Обхват 0-25 %
Референтна температура 20°С.
Дължина 200 мм.
Етапи на ферментацията:
Ферментацията на виното има два отделни етапа: първичен и вторичен.
Първична ферментация обикновено ще продължи през първите три до пет дни. Като цяло 70% от активността на ферментация ще се случи по време на първите няколко дни и в повечето случаи, ще забележите пяна по време на този период на бърза ферментация.
Първичната ферментация се нарича също аеробна ферментация, тъй ферментационния съд се оставя отворен за въздуха. Въздухът играе важна роля в размножаването на клетките на дрождите. Без въздух този етап е невъзможен.
Вторичната ферментация е много по-бавна, с по-слаба активност и ще станва все по-бавна с всеки изминал ден.
Вторичната ферментация е анаеробна ферментация, което означава, че излагането на въздуха трябва да бъде сведено до минимум. Това може лесно да се осъществи, като се свързва маркуч между буркан с вода и съда за ферментация.
Температурата играе изключително важна роля в процеса на ферментация. Ако температурата на ферментацията е твърде ниска, дрождите не могат да се активизират достатъчно.
1бр./опак.

Copyright © Естетик гардън ЕООД