Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Смлени люспи от Кралска елда

  • Продукт на: P.W.M. GAMA, Poland

 Задайте въпрос 

24.30лв.

Добави към кошницата:
Люспите са обвивката на зърната(семената) на елдата и притежават хранителни, пробиотични и антиоксидантни свойства, широка гама от витамини(тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, пиридоксин), и минерали, както и нишесте, протеини, мазнини, въглехидрати, флавоноиди, фибри. Богати са на минералите фосфор, калий, магнезий, цинк, мед, манган, желязо и бром, кобалт и платина, които са от съществено значение за правилното функциониране на много органи и играят важна роля в храненето на човека. Люспите от елда подхранват кожата, косата и ноктите. Те почистват oт излишните токсини в организма , подхранват, помагат на тялото ни да постигне строен силует. Поради наличието на биологично активни съставки, съдържащи се в люспите на елдата, те имат влияние върху превенцията на сърдечно-съдовите заболявания, потискат развитието на рака, подобряват функциите на черния дроб и панкреаса, регулират кръвното налягане, холестерол, кръвна захар и увеличават имунитета. Съдържащите се в люспите на елдата влакна (100 г смлени люспи има около 80 грама фибри) играят специална роля в регулирането на стомашно-чревния тракт както и поддържат подходящо ниво на глюкоза в кръвния серум по естествен начин. Те ефективно подобряват функцията на червата като стимулират перисталтиката и по този начин премахват запека и подуването на корема. Разтворимите фибри намаляват риска от развитие на исхемична болест на сърцето и постпрандиалната гликемия. Те абсорбират водата и жлъчните киселини, а това е важно за предотвратяване на заболявания, свързани с храненето като затлъстяване, атеросклероза и регулират кръвното налягане и нивата на холестерола в кръвта. Освен това люспите от елда притежават пробиотични свойства, защото водят до статистически значимо повишение на растежа на полезната флора в дебелото черво и млечнокиселите бактерии в стомашно-чревния тракт и по този начин предпазват от рак на дебелото черво.
Препоръчва се употреба на люспи от елда от хора пренатоварени с умствена работа, учащи се, хора с дерматологични проблеми, предразположени към лесно спукване на капилярите и страдащи от заболяване на пикочните пътища, високо кръвно налягане, подуване на ръцете и краката, проблеми с микроциркулацията и атеросклероза. Продуктът се препоръчва за хора, страдащи от диабет, затлъстяване, лош метаболизъм и повишени нива на холестерол.
СЪСТАВ: Смлени люспи(шушулки) от кралска елда 100%
Продуктът не съдържа оцветители за храни или изкуствени консерванти, не съдържа продукти от животински произход, глутен, соя, пшеница или дрожди, не съдържа , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони и опасни химикали от какъвто и да е вид.
Начин на приготвяне: Добавете по една щипка /1гр./ към храната при всяко ядене от продукта СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА .Не използвайте за готвене.
Начин на употреба: Една щипка от продукта СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА (около 1гр) може да се добави към супи, картофи, хляб, сосове, месо, салати, кисело мляко, зеленчуци, риба и сандвичи.
Опаковка:Пакет от 250 грама ( 250 порции по един грам)

Продуктът е добавен в каталога на сряда 31 януари, 2018.

Copyright © ЕТ Стефан Баев