Производители

Партньори

Градинар Варна

Ензим Лактаза

  • Продукт на: LIFEPLAN PRODUCTS LTD.

 Задайте въпрос 

17.10лв.

 Изчерпано 

30 капсули

 Продуктът съдържа ензим лактаза, подпомагащ разграждането на млечната захар (лактоза). Подходящ за хора, при които е затруднено или невъзможно усвояването на мляко и млечни продукти.

Състав: ензим лактаза (от Aspergillus Oryzae), соево масло, желатин, сорбитол, глицерин, лецитин, титанов двуокис, пчелен восък.

Всяка капсула съдържа:

Ензим лактаза 125 мг

Ензим лактаза е подходящ за хора, имащи т.нар. лактозна нетолерантност т.е. организма им или не произвежда лактаза, или я произвежда в много малко количество. Лактозата (млечната захар ) е основния въглехидрат, който се намира в млякото и в други продукти с млечна основа. За да бъде усвоена от организма, тя трябва да бъде разградена от специален ензим - лактаза до прости захари - глюкоза и галактоза, които се усвояват лесно от организма. Лактазата обикновено е достатъчно в червата на децата, но при възрастните хора ензимът може да липсва или да е недостатъчен ,поради това, че количеството му постоянно намалява след навършване на две годишна възраст, честа употреба на антибиотици и др. Липсата или недостигът на лактаза се проявява в ярко изразеното слабително действие, гадене, отделяне на газове, които се наблюдават от 30 минути до 2 часа след приемане на храни или напитки, съдържащи лактоза.

 

Продуктът е добавен в каталога на събота 01 март, 2008.

Copyright © ЕТ Стефан Баев