Производители

Партньори

Градинар Варна

Билкова Кръв ФЛОРАДИКС

Цените започват от: 23.50лв.

Моля изберете:

количество

Добави към кошницата:
Подсилващо и изграждащо средство в периода на развитие на малките деца, в периоди на повишена нужда от желязо през пубертета, при жените -бременност, кърмене, менструация,; при еднообразно хранене. Желязото е един от най- важните и основни елементи в организма - съставна част на хемоглобина, елементът от червените кръвни клетки, благодарение на който всяка една тъкан или орган в тялото получава жизнено необходимия й кислород. Желязото е съставна част на редица ензими и протеини; играе ключова роля в процесите на растеж в организма; предотвратява умората – тъкани, които не получават кислород бързо изпадат в състояние на умора; има пряко отношение към силата и издръжливостта на мускулите и добрата физическа форма, тъй като участва в синтеза на миоглобин – „мускулният хемоглобин“ – транспортиращата кислород структура в скелетната мускулатура и сърдечния мускул.
Във ФЛОРАДИКС Билкова Кръв желязото е в лесноусвоима форма - железен глюконат с органичен произход. Всички плодови сокове сподбрани да съдействат за поддържане на кръвотворните органи и са добавени билкови извлеци специално селектирани за подсилване на стомаха и храносмилането като например копър. Освен добро храносмилане, за да бъде усвоено, желязото трябва да се приема едновременно с някои други елементи, като най-основен е витамин С, както и кобалт, мед и манган. Част от плодовете и растенията използвани във Floradix Билкова Кръв са: червено цвекло, къпини, череши, френско грозде, портокали, както и зеленчуци като коприва, спанак, моркови. Кафявите водорасли съдържат минерали, подпомагащи усвояването на желязото. Зеленолистните зеленчуци и цвеклото са богати на манган, зеленолистните, черешите и морковите са източник на мед. Къпините и хибискусът са богати на витамин С. Копърът поддържа доброто храносмилане. Подборът билки, който засилва храносмилането има две основни роли – едната е ролята на доброто храносмилане в максималното усвояване на желязото и втората –избягването на запек, широко разпространен страничен ефект от добавките с желязо. Сокът от червено цвекло е една от най-препоръчваните при анемия храни. Съдържанието на желязо в него не е много, но въпреки това той участва във възпроизвеждането на червени кръвни телца. Витамин С, както и плодовите киселини идват от внимателно подбраните плодови сокове, като специално витамин С имаме в големи количества от хибискус, къпини, френско грозде, лимони, портокали и най-вече екстракт от шипки. Пшеничният зародиш и маята са източник на аминокиселини, витамините от група В.
Съдържание: 54% воден извлек отморкови, листа от коприва, спанак, корен от пирей, копър, кафяви водорасли, цвят хибискус;
смес от концентрати от плодови сокове (29,4%): круши, грозде, касис, къпини, череши, портокали, червено цвекло, лимони, ябълки;
екстракт от рожков; вода; воден екстракт от мая, мед, воден сгъстен екстракт от шипки (4% витамин С); железен глюконат; екстракт от пшеничен зародиш; витамин С; естествени аромати;
витамин В1 (тиаминохлорид хидрохлорид), витамин В2 (рибофлавин-содиум-фосфат), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин В12 (цианокобаламин).
Не съдържа съдържа изкуствени подсладители, добавена захар, химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.
Начин на употрeба: Да се приема 10 мл (1/2 мензурка) два пъти дневно в чист вид, преди хранене (закуска и вечеря) най-добре охладен, или разтворен в зеленчукови (плодови сокове).
Деца от 3-6год. - 5мл, веднъж дневно.
Деца от 6-12год. - 10мл, веднъж дневно.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
250 мл.
Производител: Германия

Продуктът е добавен в каталога на понеделник 26 октомври, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев