Производители

Партньори

Градинар Варна

Конопена гривна Коносан против болка

7.90лв.

 Изчерпано 
Състав: естествен коноп
Конопената гривна Коносан против болки е изработена от въже от естествен коноп, което е подложено на допълнителна преработка за усилване на неговия обезболяващ ефект чрез специфичен физикален метод. Помага при дископатия, артрит, артроза, болки от шипове на гръбнака и в ставите, възпаления на сухожилия и мускули, главоболие и други. В недалечното минало дедите ни са носели груби дрехи от коноп – конопени ризи, чорапи, потури, калпаци, пояси, фустанели, сукмани и други. Те рядко са страдали от модерните болести на нашата цивилизация. По онова време остеопорозата, артрозите, артритите, изкривяванията на гръбнака, шиповете (остеофити), неврити и много други са били рядко срещани страдания. Причините за сегашното зачестяване на тези болести са сложни и комплексни, но несъмнено конопеното влакно в миналото е изиграло съществена роля за профилактиката на тези и редица други заболявания. Допира на конопената гривна до кожата има информационно, енергийно и биохимично въздействие. Установено е, че в зоната на заболелия орган се променя освен биохимизма, така и енергийното поле. Чрез своите фини власинки, конопа “отнема” излишното електричество и облекчава страданието. Химичният състав на естественият коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством пряко повлияване на биохимичните процеси и блокиране на рецепторите за болка.
Биохимично въздействие на конопената гривна: В зоната на заболелия орган се променя метаболизма и се натрупват “вредни” вещества – медиатори на възпалението и отпадни продукти на обмяната. На тях се дължат подуването, зачервяването, затоплянето и болката. Последната е причина за нарушената функция на органа и временното понижаване на работоспособността на човека. Химичният състав на естествения коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством прекъсване биохимичните процеси на възпалителната каскада.
Биоелектричен ефект на конопената гривна: Известно е, че човешкото тяло притежава биопотенциали. При различни патологични процеси се променя електричното поле на органите в посока натрупване на по-голямо количество електричество. Чрез своите фини власинки, конопената гривна “отнема” излишното електричество и облекчава страданието.
Рефлекторно въздействие на конопената гривна: Взаимодействието на конопа с различни по вид кожни рецептори задейства нервнорефлекторни реакции с оздравителен ефект. Болковите рецептори се блокират директно от химични вещества, съдържащи се в конопеното влакно и по този начин пряко се повлиява чувството за болка. Конопените власинки задействат рецепторите за допир, които по механизма на финно и нежно масажиране благоприятстват оздравителните процеси. Сложните неврални вериги, свързващи кожните рецептори с нервите на вътрешните органи несъмнено също се активират под влияние на конопената гривна.
Енергиен ефект на конопената гривна: Броят на влакната на конопената наколенмка съобразен с енергийните центрове (т.нар. чакри в източната медицина) и се намира в корелация с елементите на лотоса на Аза на съвременната психология. Начинът на изплитане осигурява регулиране енергийните потоци между човека и космоса. Допълнителната обработка, на която се подлага готовия продукт засилва многократно неговият ефект и значително удължава действието му.
Информационно въздействие на конопената гривна: Обмяната на информация между човека и представител на растителния свят има за резултат хармонизиране на възстановителните и оздравителни процеси в организма.
Предназначение: За терапия и облекчаване на болки в глезена и китката на ръката Помага при артрози, артрити, остеохондроза, травми, заболявания на сухожилията и околоставните тъкани.
Взаимодействието на конопа с различни по вид кожни рецептори задейства нервнорефлекторни реакции с оздравителен ефект. Болковите рецептори се блокират директно от химични вещества, съдържащи се в конопеното влакно и по този начин пряко се повлиява чувството за болка. Конопените власинки задействат рецепторите за допир, които по механизма на фино и нежно масажиране благоприятстват оздравителните процеси. Сложните неврални вериги, свързващи кожните рецептори с нервите на вътрешните органи несъмнено също се активират под влияние на конопената наколенка.
Върху кожната повърхност на тялото се проецират лежащи в дълбочина нервно - съдови елементи и проекции на различни вътрешни органи. При дразненето им се задействат различни реакции с лечебен ефект. Допира на конопената гривна до кожата има информационно, енергийно и биохимично въздействие. Установено е, че в зоната на заболелия орган се променя освен биохимизма, така и енергийното му поле. Чрез своите фини власинки, конопа “отнема” излишното електричество и облекчава страданието. Химичният състав на естественият коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством пряко повлияване на биохимичните процеси и блокиране на рецепторите за болка.
Предимства:
Конопената гривна има предимството, че при нея се избягва както нарушаване целостта на кожата, така и грубото механично дразнене и свързаните с него неприятни усещания. Освен това прилагането на продукта не изисква познаването на биологично активните точки – той просто се поставя върху болното място. Друго предимство е, че продуктът е изцяло екологичен и няма никакви странични ефекти.
Въздействието върху Биологично Активни Точки (БАТ) на човешкото тяло с цел благоприятно повлияване на редица заболявания е лечебна процедура, известна от древността. С времето това лечение е обогатено с нови начини на въздействие върху БАТ. Понастоящем за тази цел традиционната медицина използва множество физикални фактори.
Прилагането на конопената гривна не изисква познаването на биологично активните точки – той просто се поставя върху болното място. Освен това, за разлика от останалите методи, които ограничават действието си само върху единични БАТ, при него се обхващат и съответните невро-, вазо-, склеро- и висцеротоми, подобно на светлино терапията.
Начин на приложение: Конопената гривна се поставя на глезена или китката, така че да минава през болезнената област на, без да се пристяга (за улеснение виж приложената листовка към всеки продукт). Носи се директно върху кожата, под дрехите, които му осигуряват допълнителна фиксация към тялото. За постигане на дълготраен ефект е препоръчително да не се сваля, освен по време на къпане, тъй като намокрянето намалява обезболяващия му ефект. Същото се отнася и при смяна на собственика. С времето обезболяващият ефект постепенно отслабва и след 1-2 месеца е възможно напълно да се преустанови. Това може да се прецени и по изглаждането на фините власинки на въжето, което налага подмяната му с ново.
Странични ефекти: Липсват. При по-чувствителна кожа е възможно да се усети лек дискомфорт, който преминава бързо.
Появата на краткотрайна засилена болка е признак за започнал добър терапевтичен процес.
Коносан не отменя другите методи на лечение, не влиза в противоречие с тях, а само ги допълва, като ускорява заздравителния процес.
Опаковка: 1 бр. конопена гривна
Размери: 22/6 см +12 см. Гривната е леко разтеглива, тъй като е сплетена от рехава плетка.
Производител: "Амикус Био" ЕООД, България

Продуктът е добавен в каталога на сряда 12 август, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев