Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Натурален сусамов тахан "Тръндеви" 700 гр.

  • Продукт на: TRANDEVI EOOD

 Задайте въпрос 

9.00лв.

Добави към кошницата:
Съдържание: 100% сушени, смлени, небелени, сусамови зърна
Сусамът е изключително богат на антиоксиданти, незаменими аминокиселини (което го прави пълноценна храна), витамини – Е (който е силен антиоксидант), РР, В1, както и микроелементи – силиций, фосфор, магнезий, калий. Високото съдържание на калций го прави подходящ за деца (при растежа на костите) и възрастни (намалява разреждането на калция в костите). Помага при възпаление на гърлото, гласовия апарат, зачервявания и изгаряния на кожата (намазване външно). фитоестроген сесамин. Сусамовият тахан е балсам за стомашно-чревния тракт - 1-2 лъжички на гладно при гастрит и язва. Този ефект се дължи на висококачествените му мазнини. Съдържа още незаменими аминокиселини (което го прави пълноценна храна), витамини – Е (който е силен антиоксидант), РР, В1, както и микроелементи – силиций, фосфор, магнезий, калий. Високото съдържание на калций го прави подходящ за деца (при растежа на костите) и възрастни (намалява разреждането на калция в костите). Помага при възпаление на гърлото, гласовия апарат, зачервявания и изгаряния на кожата (намазване външно).
Сусамовият тахан е отличен източник на мед, манган, аминокиселината метионин и на здравословните мастни киселини омега-3 и омега-6, фитонутриенти, основни витамини и минерали плюс уникални антиоксиданти. .
Здравните ползи
Сравнително високите нива на калций и протеини в тахана го правят полезно допълнение към вегетариански диети. Много ниско съдържание на сол и наситени м азнини, нисък ГИ, и е добър източник на калций вместо мляко и млечни продукти, без глутен.
В сравнение с фъстъченото масло, таханът има по-високи нива на фибри и калций и по- ниски нива на захар и наситени мазнини.
Производител: Тръндеви ЕООД
700 g

Продуктът е добавен в каталога на понеделник 06 април, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев