тел. 0898/430101

Производители

Партньори

Приятели

МАТСАН ДОЙЧ G


10.60лв.

 Изчерпано 

  • Описание
  • Детайли
  • Ревюта
Състав (INCI): Aqua, Stearyl Heptanoate Stearyl Caprylate, Propolis Extract, Salicylic Acid, Glucosamine Sulfate, Symphytum Officinale Leaf Extract, Phenoxyethanol, Parfum, BHT
MATSAN DOYCH® G е натурален масажен крем, съдържащ активни съставки от природен произход - екстракт от прополис, черен оман, Д-глюкозамин сулфат и салицилова киселина. Вложените активни съставки съдействат за намаляване на дискомфорта и болката при покой и движение на опорно-двигателния апарат. Тонизиращият и релаксиращ ефект се усеща веднага особено при приложение по врата, гръбначният стълб, долните и горни крайници, ставите, гръбначния стълб.
ЕКСТРАКТ ОТ ПРОПОЛИС (Пчелен клей)
Пчелният клей повлиява добре проблемите на ставния апарат от дегенеративен характер, спондилоартрози и техните усложнения. Прополисът има противовъзпалителен ефект при възпаление на ставите. Той съдейства за блокиране на ензимната активност, водеща до разрушаване на хрущялната тъкан. Укрепва опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Прополисът има добре изразено обезболяващо действие (3.5 пъти по-силен от кокаина, 5.2 пъти по-силен от новокаина), което го прави един от водещите природни продукти за овладяване на болковия синдром.
Прилага се външно през кожата при контузии, навяхвания, подкожни кръвоизливи вследствие на травми, възпаление на мускулите, сухожилията, артрити, артрози.
ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН ОМАН (Symphytum Officinale Leaf Extract)
Билката е позната още от най-древни времена, като стимулираща растежа на костите. Отвара от корените на черен оман се прилагала от Римските военни лекари при костни счупвания. Черния оман стимулира растежа на клетките, ускорява заздравителните процеси в тъканите, действа противовъзпалително, има хипотензивна активност. Т Това се дължи на съдържащите се в растението биологичноактивни вещества - алантоин, алкалоида симфотоциногласин, глюкоалкалоида консолидин и танини. Прилага се при възпаления на костите и надкостницата, остеомелит, контузии, навяхване, невралгия след нараняване, костни счупвания, стимулиране възстановяването на тъканите. В народната медицина черният оман е популярен под наименованието„зарастниче".
Д-ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ (Glucosamine Sulfate)
Глюкозаминът е естествена съставка на хрущяла, чийто синтез в организма намалява с напредване на възрастта, а неговият дефицит е една от главните причини за износването (дегенерацията) на ставите. Това го прави важен активен компонент в съдържанието на MATSAN DOYCH® G. Именно тази форма на глюкозамина въздейства по-продължително и ефективно върху синтеза на хрущялната тъкан. Усвоен през кожата, подпомага възстановяването на съединителната тъкан в ставите, като заедно с това притежава противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Д-глюкозамин сулфатът подпомага синтеза на важните за ставите хрущялни клетки, колаген и хиалуронова киселина. Той стимулира производството на синовиална (смазваща) течност в ставните капсули, поддържа гладки хрущялните повърхности, осигурява гладкото движение на ставите, а в същото време служи и като градивен материал на хрущялната тъкан.
САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА (Salicylic Acid)
Салицилова киселина (Salicylic Acid) се добива от кората на бялата върба (Salix Alba). Има противовъзпалителни и антибактериални свойства, благоприятства процесите на зарастване и засилва клетъчната регенерация. Намалява нивата на простагландините – хормоноподобни вещества, причиняващи болки и възпаления. Подготвя кожата за дълбоко проникване на активните съставки.
Начин на употреба: Втрива се в засегнатите участъци от 2 до 3 пъти дневно с леки масажиращи движения до пълно попиване.
ОПАКОВКА: Кутия с туба 30ml
  • Продукт на: "Doych" LTD

Няма ревюта за продукта.  Бъдете първият, написал ревю.

Продуктът е добавен в каталога на 31 януари събота, 2015.