Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Лимец

  • Продукт на: Pimenta

 Задайте въпрос 

Цените започват от: 10.00лв.

Моля изберете:

количество

 Изчерпано 
Лимец (древен сорт пшеница с висока хранителна стойност) е немска дума, която буквално означава "едно зърно ". Това уникално зърно има много проста генетична структура със само 14 хромозома в сравнение с генетичната структура на съвременната пшеница, която съдържа 42 хромозоми.
В сравнение със съвременната пшеница, лимеца има:
2 пъти по-високи нива на витамин А (ретинол) - подпомага очите и репродуктивното здраве на органите и може да попречи на много видове рак.
3-4 пъти повече бета-каротин - спомага за предотвратяване на рак и сърдечни заболявания
3 до 4 пъти повече лутеин - спомага за предотвратяване на катаракта
4-5 пъти повече рибофлавин - спомага за повече енергия в организма и забавяне стареенето, като антиоксидант.
Неслучайно го приемат за една от най-здравословните храни, тъй като покълналите зърна са носители на готови за усвояване витамини, ензими и минерали. Лимецът е изключително богат на белтъчини и минерали: витамините А, В и Е, белтъчини и минерали - цинк, магнезий, манган, фосфор. Той съдържа повече протеини от обикновената пшеница, но количествата на глутен са минимални. Според диетолози 100 грама покълнал лимец набавят всички хранителни вещества, необходими на организма за една седмица. Глиадиновия протеин на лимеца не предизвиква алергични реакции у хора, страдащи от целиакия -непоносимост към глутена ( белтъчно вещество, което служи като свързващ агент в някои житни растения, като пшеница, овес, ръж с много ниска хранителна стойност.
Опаковка: 1 кг. в полипропиленов плик

Продуктът е добавен в каталога на петък 26 юни, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев