Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Ленено семе трошено

  • Продукт на: Pimenta

 Задайте въпрос 

Цените започват от: 1.30лв.

Моля изберете:

количество

 Изчерпано 
Ленено семе е богат източник на микроелементи, диетични фибри, манган, витамин В1, есенциална мастна алфа-линоленова киселина, известна също като ALA или омега-3 и лигнани. Омега-3 мастни киселини се считат за "добри" мазнини, които са полезни за сърцето. Те могат да се получат само от яденето на правилните храни; човешкото тяло не е в състояние да ги произвежда.
Лигнаните са един от основните класове фитоестрогени- антиоксиданти, които благоприятстват за предпазване от рак на гърдата. Те са естроген-подобни химични съединения с антиоксидантни свойства, способни да улавят свободните радикали в организма. Ленът се счита за един от най-добрите източници на лигнани (0.3 г на 100 g).
Лененото семе е богато на разтворими фибри (разтварят се във вода) и неразтворими фибри (не се разтварят във вода). Разтворимите фибри се разтварят с вода и се създава вещество като гел, което помага за понижаване на холестерола в кръвта.
Но внимавайте: Лененото семе ще премине през тялото без да се смила, така че не забравяйте да смилате зърната с мелница за кафе или подправки.
Опаковка: изберете между 250 гр./1 кг. в полипропиленов плик

Продуктът е добавен в каталога на сряда 24 юни, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев