Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Диабекан при диабет

  • Продукт на: Fortex Nutraceuticals

 Задайте въпрос 

13.20лв.

 Изчерпано 
Диабекан е подходящ за диабетици с комбинация от концентриран екстракт от канела/Cinnamomum zeylanicum/, хром и магнезий . Благоприятства поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и съответно нормални нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите в кръвта. Обикновената смляна канела съдържа етерични масла и кумарин, които при продължителна употреба могат да причинят нежелани ефекти. В Диабекан се използва воден екстракт от канела, при който тези съставки не се извличат и това го прави напълно безопасен за употреба. Минералите магнезий и хром, които са добавени в новия Диабекан, допълват действието на екстракта от канела.
Съдържание (в една капсула): 200 мг. сух екстракт 10:1 (водна екстракция) от цейлонска канела /Cinnamomum zeylanicum/, съответстващ на 2 г канела на прах; 100μg хром (хром пиколинат); 57mg магнезий.
Хром - стимулира активността на инсулина и понижава кръвната захар. Намалява нивата на лоия холестерол и повишава мастната обмяна. Добавянето на хром към формулата на Diabekan, оптимизира и подобрява ефекта му.
Магнезий - важен елемент по отношение образуването, секрецията и транспорта на инсулина. Освен това магнезий е изключително важен за превенция на усложненията настъпващи при диабет - диабетна полиневропатия, ангиопатия, исхемична болест на сърцето. А понеже загубата му чрез урината, при хората с диабет е значително по-голяма, е много важно набавянето му отвън.
Дозировка: 1 капсула на ден сутрин преди хранене. Не е заместител на разнообразното хранене. Не превишавайте указаната доза! При бременност и кърмене се изисква консултация с лекар. Може да се използва съвместно със стандартната терапия за диабет. Следете нивата на кръвната захар!
Опаковка: 30 капсули, достатъчни за месечен прием.

Продуктът е добавен в каталога на събота 14 март, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев