Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

ЕТЕРИЧНО МАСЛО РОЗМАРИН КАТЕКО

  • Продукт на: KATEKO Ltd

 Задайте въпрос 

6.50лв.

Добави към кошницата:
Масло от розмарин има ясен, мощен освежаващ билков аромат. Този свеж и чист аромат на етерично масло е чудесен за стимулиране на мозъка, подобряване на паметта и умствената яснота, подпомага при проблеми на дихателните пътища, мускулите, черния дроб и жлъчния мехур, за подобряване на здравето на косата и скалпа. Името произлиза от латинското "Rosmarinus" или "морска роса". Египтяните, евреите, гърците и римляните считат билката за свещенна и дори през Средновековието е била използвана за да се предпазва от зли духове и като защита срещу чумата.
Химичен състав: Основните химични компоненти на масло от розмарин са а-пинен, борнеол, б-пинен, камфор, борнилацетат, камфен, 1,8-цинеол и лимонен.
Предпазни мерки: Масло от розмарин не трябва да се използва по време на бременност и не е подходящо за хора, страдащи от епилепсия или високо кръвно налягане.
Терапевтични свойства: Терапевтичните свойства на масло от розмарин са аналгетик, стимулант и тоник, антидепресант, стягащо, газогонно, жлъчегонно, диуретично, загряващо.
Маслото от розмарин има изразено действие върху мозъка и централната нервна система и има отлични стимулиращи свойства за подобряване на паметта. То помага при главоболие, мигрена, невралгия, умствена умора и нервно изтощение и с антисептичното си действие е особено подходящо за чревни инфекции и диария, облекчаване на колит, диспепсия, метеоризъм, чернодробни заболявания и жълтеница, за облекчаване на болката, свързана с ревматизъм, артрит, мускулни болки и подагра. То също така спомага при артериосклероза, сърцебиене, лоша циркулация и разширените вени. Спомага да се облекчи натовареността, подпухналостта и подуването на кожата и може да се използва при акне, дерматит и екзема. Много популярно е това масло в продукти за грижа за косата, тъй като има силен положителен ефект върху здравето на косата и скалпа и насърчава растежа на косата.
Резюме: Маслото от розмарин е благоприятно при умствена умора, проблеми с кръвообръщението, болки в мускулната система, дихателните пътища, за кожата и косата, преумора, синузит и психическа и физическа умора. Освен това спомага за стимулиране на мозъка, подобряване на паметта и насърчаване на ясната мисъл. Когато се добави към шампоан благоприятства не само циркулацията на скалпа и по този начин подобряването на растежа на косата, но също е като общ балсам и тоник за коса и скалпа.
Въпреки че повечето етерични масла се съчетават добре заедно, розмарин масло се съчетава особено добре с кедър, цитронела, здравец, лавандула, лимонова трева и мента.
10 ml

Продуктът е добавен в каталога на събота 18 април, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев