Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Манука мед UMF 5

  • Продукт на: Golden Hills Ltd

 Задайте въпрос 

18.70лв.

 Изчерпано 
Манука мед (Leptospermum scoparium) е уникален мед, който се e добивал от векове в Нова Зеландия от местните аборигени – маорите. Манука мед е произведен от цветовете на две Новозеландски растения. Това са Манука и Канука храсти - версия на Чаеното дърво. В миналото тези растения са били използвани от маорите и първите европейски заселници за медицински цели - лапа за настинки, при грип, както и болки в стомаха.. Мануката е храст с тесни, понякога кафяви листа, растящ по високите места. През пролетта и началото на лятото Мануката разцъфтява с бели, червени и розови цветове. Маорите дъвчели обвивката на семената и младите клонки на дървото, когато имали диария и болки в мускулите, както и за изцеление на рани. Кората на дървото има успокояващ и сънотворен ефект. Листата са много полезни при лечение на пикочни инфекции. Цветовете са богати на нектари и меда, събран от тях има високи антибактериални свойства и е широко разпространен в Нова Зеландия. В последно време неговата популярност се увеличава. Като естествено средство за защита, Манука мед е предмет на академични изследвания. Употребявал се е още в миналото при храносмилателни смущения, язва, лечение на рани и мн. други. Притежава изключително силни антибактериални, антимикробни, антисептични, антивирусни, антиоксидантни, противовъзпалителни и противогъбични свойства. До този момент не е имало видове бактерии, които са показали резистентност към него. Важно е да се разбере какво прави Манука мед специален, и защо не всеки Манука мед притежава тези свойства. Съществуват различни нива на активност – т. нар. "уникален Манука фактор - UMF " Всички видове мед по принцип притежават някакви антибактериални свойства, но за да сте сигурни, че антибактериалните и антибиотични свойства са стабилни и активни в различни условия в достатъчна степен Ви трябва мед, който е тестван за неговото ниво на антибактериална активност. Този тест трябва да бъде направен в независима лаборатория за всяка партида мед. Партидите, които са издържали теста получават UMF" етикет. UMF "етикета е регистрирана търговска марка, защитаваща потребителите да знаят, че меда действително съдържа лечебните свойства, с които е станал известен. UMF трябва ясно да се вижда на лицевия етикет.
Как действа Манука мед? Каква е разликата между меда от Манука и обикновенния мед?
Какво е меда? Меда е наситен разтвор на захар, направен от пчелите, които събират нектар, който е течна секреция от цветя. Вземат този нектар обратно към кошерите си, добавят ензими към него и го поставят във восъчните клетки. Това е мястото, където се образува меда. По време на процеса на зреене, ензимите конвертират захарозата в глюкоза и фруктоза. Има няколко основни разлики между обикновенния мед и Манука мед. Всеки мед е до някаква степен антибактериален, но обикновено тази антибактериална активност е почти изключително породена от водородния прекис (Н2О2), който се произвежда, когато пчелите добавят ензими към нектара. Той се получава от действието на ензима Глюкоза оксидаза в мед. Подобно на много ензими, Глюкоза оксидаза се деактивира от светлина и топлина. Колкото по – силна светлина или топлина има, толкова по-бързо се деактивира. За Активния Манука мед е установено, че има допълнителна антибактериална активност, която за разлика от другите видове мед, е получена от непероксидна дейност (NPA). Той е по-стабилен и не се влияе от светлина и / или умерена топлина - това, което някои експерти свързват с уникалния Манука фактор (UMF). Манука мед унищожава бактериите по различен начин спрямо антибиотиците. Изтегля водата от бактериите, което прави невъзможно бактерията да оцелее. Това се възприема като важен пробив в здравната индустрия.
Предимства:
-Манука мед е високо ефективен срещу антибиотик - резистентните щамове на бактериите, като MRSA и VRE.
-Манука мед поддържа своята ефикасност дори при разреждане над 50 пъти, както ще се случи, когато се използва в тялото.
- Качествата на Манука мед е не зависят от топлината или светлината.
- Манука мед не изисква влага или кислород да бъде ефективен.
- Манука мед прониква дълбоко в кожната тъкан, което го прави особенно ефикасен за лечение на рани. -100% естествен
- Манука мед е добит от чиста зелена среда, свободна от замърсители. -Ниска цена
- UMF Манука мед е с ниска цена спрямо алтернативни лекарства.
-Не са известни странични ефекти.
Според последните проучвания Манука мед е благоприятен в следните случаи: * Язва на дванадесетопръстника
* Язва на хранопровода
* Гастрит
* Лошо храносмилане
* Синдром Раздразнителни черва
* Стомашна язва
* Колит * Диария
* Ухапване от насекомо
* Артрит
* Акне
* Екзема & дерматит
* Бръчки
* Рани & Ожулвания
* Изгаряния
* Стари рани
* Хирургични рани
* Инфекции
* Псориазис
* Хронични рани
* Стомашни язви
* Кожни язви
* Киселини
* Възпалено гърло
* Обриви
* Микоза - гъбички
* Изгаряния
*За поддържане на общото здравословно състояние
и други
Домашните любимци и други животни, също могат да се възползват от качествата на манука мед, тъй като щом работи при човека, ще работи и за всяко животно. Естествено с някои уговорки – примерно при храносмилателни проблеми може да е проблем дали те приемат вкуса на меда, или ако има порязвания, рани, абсцеси има риск животното или друго животно да го оближе и така медът няма да бъде в състояние да извърши лечението. В момент, когато потребителите губят вяра във фармацевтичната индустрия и търсят естествени алтернативи, Манука мед е спечелил своето заслужено признание като мощно лечебно средство.
UMF 5+  ;250 g

Продуктът е добавен в каталога на неделя 24 май, 2009.

Copyright © ЕТ Стефан Баев