Производители

За производителя

Партньори

Градинар Варна

Коластра таблетки за дъвчене Healthy family 500 mg

  • Продукт на: Maxmedica

 Задайте въпрос 

26.40лв.

 Изчерпано 
Коластрата е млечната секреция на бозайниците, произведена непосредствено преди раждането и е предназначена за хранене на новороденото. Тя е богата на защитни и регулиращи фактори, необходими за подобряване на здравето и жизнеността -имуноглобулини, растежни фактори, лактоферин и белтъци. Това е най-концентрираният източник в природата на биологично активни компоненти. COLOSTRUM е уникална хранителна добавка, богата на различни биологично активни протеини, включително имуноглобулини. Това е първото "мляко", което се дава на новородено теле от майка му и съдържа много биоактивни съединения, които не присъстват в обикновенното мляко. Коластрата секретира нормално само през първите 24 до 72 часа след раждането. За разлика от обикновеното мляко коластрата съдържа много повече протеини, витамини и минерали, а количествата на мазнините и захарите са силно редуцирани. Спомага за намаляване на негативните ефекти от приема на антибиотици (благодарение на наличието на пробиотици), за здрава имунна система, за защита от болести и за забавяне на процесите на стареене.
Състав на коластрата:
Имуноглобулини: антитела, които са основните компоненти на имунната система.
Лактоферин: антимикробен протеин, който осигурява антибактериална, антивирусна и противогъбична акивност.
Лизозим: разрушава бактериалните стени посредством хидрилиза.
Лактопероксидаза: естествен антибактериален агент.
Протеини: помагат на антителата да преборят патогените.
Пептиди: верига от аминокиселини, които стимулират и модулират имунния отговор.
Цитокини: сбор от пептиди, които контролират функцията на имунната система.
Фактори на растежа: епидермален (EGF), инсулиниподобен (IGF-1, IGF-2) и други. Тези фактори подпомагат естествения растеж и развитие, и допринасят за за възстановяването след болести и травми.
Антиоксиданти: подпомагат организма да превъзмогне възпалителните реакции, които възникват в отговор на инфекциите.
Витамини и минерали: необходими за имунитета и за обмяната на веществата.
УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА И ДОЗИРОВКА: За възрастни по 1 дъвчаща таблета дневно преди хранене. За деца от 2 до 12г – по ½ таблета дневно, половин час преди хранене. Продуктът не е противопоказен за диабетици. Внимание: Ако сте бременна или кърмите, или алергични към кравето мляко, консултирайте се с лекар преди да използвате този продукт. Да се съхранява на място недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо, защитено от светлина. Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
СЪДЪРЖАНИЕ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА ОТ 1 таблета: Всяка дъвчаща таблета съдържа: Говежда коластра (Bovine Colostrum) - 500mg/капсула. Помощни вещества: сорбитол,царевично нишесте,аромат ванилия,магнезиев стеарат. Продуктът съдържа лактоза! Да не се приема от хора, които имат непоносимост към лактоза! Не съдържа глутен!
ПРОИЗХОД НА КОЛАСТРАТА – ХОЛАНДИЯ
Опаковка: Кутия с 50 дъвчащи таблети

Продуктът е добавен в каталога на събота 28 февруари, 2009.

Copyright © ЕТ Стефан Баев