Нигела (черен кимион)

  • Продукт на: Pimenta

 Задайте въпрос 

2.30лв.

Добави към кошницата:
Пророкът Мохамед е цитиран да казва: "Използвайте това черно семе; то е лек за всяка болест, освен смъртта." (Хадисите на Пророка от Сахих ал Бухари).
Нигела, позната още като черен кимион или полска челебитка спомага за укрепване на имунната система, борбата с рак на простатата и други тумори, пречистване на кръвта и увеличаване на продължителността на живота. Черно семе е намерено в гробницата на фараона Тутанкамон, което доказва стойността на тази билка при царете.
Семената Nigella sativa имат пикантен аромат, който напомня лук и леко гочив вкус на ядки с пиперлив оттенък. Използват се като подправка за всякакъв вид яхнии, за поръсване на хлябове и солени бисквити, за салати, а също и за сладкиши и ликьори. Добавят се и в подправкови смеси и като съставна част на къри. С наситения си черен цвят и елегантна триъгълна форма семенцата имат и декоративен ефект за украса на ястията. Нигела сатива отделя по-силен аромат, когато се добавя в началото на термичната обработка. За да се засили ароматът може семенцата да се запекат на тиган преди да се сложат в ястието. Съвременните изследвания доказват, че нигелата съдържа над 100 активни съставки, на които се дължи благоприятното й въздействие върху дихателната, кръвоносната, храносмилателната, отделителната и имунната системи.
Опаковка: 100 гр. плик

Продуктът е добавен в каталога на сряда 15 юли, 2015.

Copyright © ЕТ Стефан Баев