Промоция за деня!

При покупка на 4 бр. Дормирин Форте ФармаС, добавка за сън получавате 1 бр. безплатно. Важи до до 20 часа тази вечер 25.11.16 или до изчерпване на количествата.. Промяната става ръчно от оператор.

Сделка на деня! Имунотрофина течност, подходяща при деца с чести възпаления на сливиците с 5 лв отстъпка до 20 часа тази вечер 08.11.16 или до изчерпване на количествата.

Неработни дни септември

Във връзка с националния празник – Независимостта на България, неработни дни са 23 и 24 септември (петък и събота).
Почивните дни 5 и 23 септември (понеделник и петък), ще бъдат отработени от офисите ни в съботите 10 и 17 септември, с работно време от 9 до 18 часа.
Доставката на пратки ще става по следния график: Пратки, приети на 21 септември (сряда), ще бъдат доставени на 22 септември (четвъртък, за пратки до адрес).
На 22 септември (четвъртък), офисите на Еконт ще бъдат с работно време от 9 до 14 часа (за пратки до офис).

Екстракт от грейпфрут

Екстрактът от грейпфрут подкрепя имунната система и е отличен антиоксидант с антимикробни качества, което означава, че подпомага организма срещу бактерии, вируси, гъбички и паразити. Хранителна добавка, съдържаща екстракт от грейпфрут допълва хранителния режим с естествени, извлечени от грейпфрута биофлавоноиди и витамин С. Произвежда се единствено от плодове от сертифицирани биологично отглеждани екологични култури. Основната полза е неговата алкална природа (здравословно ниво на рН). Функциите на човешкото тяло работят най-добре в алкална среда, тъй като в нея добрите бактерии виреят и лошите бактерии умират. Рак и други болести не са в състояние да оцелеят в по-алкална среда. Други предимства на екстракта от грейпфрут са: спомага за драстично намаляване продължителността на настинки и грип, за освобождаване на токсините от тялото, за премахване на стрептококи в гърлото, благоприятен при болки в стомаха, проблеми с храносмилането и диария. Витамин С помага за правилното функциониране на имунната система и предпазват клетките от оксидативен стрес. Той допринася за намаляване на умората и отпадналостта и помага при регенерацията на редуцираната форма на витамин Е. Консумацията на витамин С е особено важна в периоди на повишена честота на настинки и грип.

Промоция Вердин

До края на месец Август или до изчерпване на количествата при покупка на 3 бр. Verdin Черен дроб получавате още 1 бр. безплатно. Пак до края на месец Август или до изчерпване на количествата при покупка на 3 бр. Вердин Ензим  получавате още 1 бр. безплатно. Промените става ръчно от оператор.

Малини

малина

малина

Лечебните свойства на малината се обясняват с нейния уникален химичен състав. В плодовете се съдържат каротин, витамини С и Е, калций, фосфор, желязо, натрий, мед, цинк, калий, кобалт. Малините са богати на фибри, витамини, пектин, танини и азотни вещества, ябълчена, мравчена, лимонена, винена и капронова салицилова киселина. В семената се съдържат фитостерол и мастни масла. Те са силен анти-депресант, поради високото съдържание на мед, който е необходим за нервната система. Ето един непълен списък на здравословни проблеми, в които лечебните свойства на малините са високо ефективни: ишиас, болки в ставите, треска, невралгия, анемия, бъбречна недостатъчност, атеросклероза, стомашно-чревни проблеми, диария, хипертония, диабет, при остри респираторни инфекции, настинки, грип, треска. В допълнение, вкусните плодове подобряват апетита, стимулират червата, спомагат за елиминиране на токсините от организма и могат дори да помогнат за справяне с интоксикация, полезни са при сърдечно-съдови заболявания, поради съдържанието на магнезий и калий, които са много важни за сърдечна дейност. На витамини E, C и витамините от група В се дължи трайното запазване на младостта и красотата на кожата. Малината е диуретик и това помага да се ускори метаболизма и отделянето на токсини. Благоприятна е за отслабване поради наличието на липолитични ензими в състава на плодовете и насърчават изгаряне на мазнини в тялото. Между другото, малините са едни от малкото плодове, които не губят полезните си свойства при топлинна обработка. Следователно, може да се използват спокойно за направата на вкусни десерти.

Колко вода?

Много диетолози съветват да се пият повече течности като зелен чай и вода. Всеки, който някога се е опитвал да отслабне трябва да е чувал, че водата помага за отслабване тъй като стимулира метаболизма. Водата участва във всички метаболитни процеси в клетките на тялото. Ако в тялото влиза достатъчно вода, всички биохимични реакции протичат ефективно. За съжаление, повечето хора не знаят колко вода е необходима на тялото за ефективна обмяна на веществата и добре координирана работа на стомашно-чревния тракт. Приблизителното средно количество вода е 8 чаши на ден (около 2 литра). Въпреки това, нуждите на различните хора могат да се различават съществено в зависимост от височина, тегло, ниво на физическа активност и местоживеене. Обикновеният човек трябва да пие всеки ден от 30 до 60 мл вода за всеки килограм телесно тегло. Например, при тегло 65 кг трябва да се пият всеки ден от 2 до 4 литра вода. Ако климатът е горещ или има голяма физическа активност трябва да се пият около четири литра вода на ден, а в студен климат и заседнал начин на живот – около 2 литра. Бързо се определи дали влиза достатъчно вода в тялото по цвета и миризмата на урината. Ако урината е със светложълт цвят и има лека миризма, значи тялото получава достатъчно количество вода. Колкото по-тъмен е цветът на урината и по-силна е миризмата, толкова организма по-обезводнен. Тялото трудно разграничава глада от жаждата. Ето защо, апетита може да бъде признак на обезводняване. Така че преди хранене е необходимо да се пие чаша вода. Научните изследвания показват, че хората, които пият по чаша вода преди хранене по -бързо се засищат и ядат по-малко. По този начин, според едно изследване, хората, които пият вода преди хранене консумират 75 по-малко калории за всяко хранене. На пръв поглед това е малко. Но ако се умножат 75 калории по 365 дни в годината, цифрата става доста забележима.